Zuurkool uit de wok voor 4 personen

Benodigdheden:
500 gram zuurkool
400 gram magere spekblokjes
1 teentje knofloo(voor wie wil)
250 gram uien(gedeelte verplichte groenten)
1 zure appel
Provencaalse kruiden
cajun kruiden
400 gram gare aardappels

De zuurkool 20 minuten koken en uit laten lekken in de vergiet.
De uien grof snipperen
De knoflook fijn snijden of persen

Bak de spekjes lichtbruin in de wok, voeg de uien toe met de knoflook en de kruiden.
Schep alles goed door elkaar en voeg 1dl kokend water toe.
Leg de deksel op de pan en laat het 15 minuten sudderen.
Spreid de zuurkool uit over het vlees en schep alles weer goed om.
Doe de plakjes voorgekookte aardappel er boven op en laat alles nog even staan om goed door te warmen.
Rasp de appel en schep deze door het gerecht.

Smakelijk eten.

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer