Over Dorien

Dorien Vernooij – EGA cursusleidster

Dorien Vernooij is cursusleidster bij EGA Nederland en geeft haar curssen in de regio Arnhem, Nijmegen en Wageningen.

Dorien helpt mensen afvallen door gezonde voeding. Met als doel een bepaald gewicht te bereiken die goed is voor de gezondheid. Maar ook om dat gewicht vast te houden.

“EGA staat voor Eerste Goudse Afslankclub, maar het zou ook ‘Eet Gewoon Alles’ kunnen betekenen. Je mag namelijk heel veel en gevarieerd eten om toch af te vallen. Eten is voor ons allemaal een belangrijk onderdeel van het leven.

Mensen die last hebben van een beetje of misschien wat meer overgewicht leren bij mij goed en verantwoord omgaan met voeding. Het prettige is dat het hele gezin mee kan eten en je niet apart hoeft te koken.

EGA noem ik ook geen afval-programma, maar het is een normale manier van eten die je goed kunt afwisselen. Het verveelt niet. We eten geen lif-lafjes, maar verantwoorde voeding gebaseerd op de maaltijdschijf om alle voedingswaarden binnen te krijgen.”

Wie is Dorien?

Dorien is opgegroeid in de Betuwe in een gezellig normaal gezin, getrouwd met Koen en woonachtig in Haalderen.

“Heel mijn leven ben ik een meisje (vroeger) en nu een dame met een normaal gewicht.
Niet te zwaar, niet te licht maar misschien stevig.

Bij ons thuis was gezamenlijk aan tafel eten een must, je sprak de dag van ieder door en je had een drie gangen dineer, soep, warm eten en dan de vla (van de melkboer die aan de deur kwam).
Uit school thee met een koekje, in het weekend een glaasje prik, zelf gebakken appeltaart en een bakje Nibbits.

Waren wij in die tijd te zwaar?
Nee eigenlijk bijna niemand.
We gingen op de fiets naar school en speelde buiten.

Dan ga je op jezelf wonen en koop je de dingen die jij lekker vindt en je eet mee omdat het samenzijn en op jezelf wonen zo fijn is.

Er komen een paar kilo bij, niet erg vind je en je eet (lees snoept) wel door.
Maar de tijden veranderen, we hebben allemaal een ipad, telefoon en we lunchen en dineren buiten de deur. Heel gezellig en fijn maar het heeft invloed op ons gewicht.

Na een verre vakantie besluit ik om te stoppen met roken en er komt weer wat aan gewicht bij, mijn knieën gaan zeer doen en het advies van de huis arts: probeer om wat af te vallen…
Eerst nog wat aangerommeld maar uiteindelijk kreeg ik ook minder lucht met trappen lopen en als ik in de spiegel keek zag ik toch wel een Dorien die wat vetrolletjes teveel had, maar ondanks dat was mijn kledingkeuze goed en qua verzorging kreeg ik altijd complimenten.
Zo kwam ik bij EGA en in 15 maanden ben ik 40 kilo afgevallen en heb dat er na 23 jaar nog steeds af. Maar het blijft opletten natuurlijk.

Ondertussen gebruiken we ook de ipad, hebben een tweede auto, lunchen en dineren wat vaker buiten de deur en ook dat heeft invloed op ons gewicht, het blijft een juiste keuze maken elke keer weer.

Het wonder is nog niet uitgevonden en zal ook niet komen, het wonder ben je GEWOON zelf.
Ondertussen ben ik zelf al meer dan 20 jaar cursusleidster, voedingscoach van EGA NEDERLAND en ik werk met erg veel plezier.

Ik hou van de mensen om mij heen, ik hou van een goede cursus geven en ik zie dat mijn cursisten blij worden als ze afvallen.

Gewoon Gezond met Dorien”