Benodigdheden
- 135 gram hamlappen
- sperziebonen
- 40 gram rijst
- 75 gram uien (deel groep 1)
- 1 teentje knoflook
- laos
- gemberpoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- zout
Bereidingswijze
Kook de sperziebonen zoals je gewend bent in kokend water met wat zout.
Bak in een hapjespan of anti-aanbakpan de in blokjes gesneden hamlapjes. Doe dit op een hoog vuur tot ze mooi bruin zijn.
Voeg dan de fijngesnipperde uien toe (doe dit bij voorkeur in een keukenmachine want het moet echt heel fijn!).
Voeg ook uitgeperste teentje knoflook, laos, gemberpoeder, tomatenpuree en een klein beetje water.
Roer het geheel goed door en breng het op smaak met wat zout. Laat het nu op een laag vuurtje 10 tot 15 minuten smoren.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.