Benodigdheden
- 25 gram sjalotje (deel verplichte groente)
- 1 takje basilicum
- 2 stukjes zongedroogde tomaat
- versgemalen peper
- 1 el olijfolie
- 1 theelepel witte balsamicoazijn
- 1 theelepel citroensap
- ½ theelepeltje honing
- 100 g zalmfilet met huid
- zeezout
- 25 g veldsla
Bereidingswijze
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Pel en snipper het sjalotje heel fijn.
Pluk en snijd de blaadjes basilicum.
Snijd de zongedroogde tomaat in kleine blokjes.
Roer in een kom het sjalotje met peper, olie, azijn, citroensap en honing tot een dressing.
Bestrijk met een bakkwast de bodem van een ovenschaaltje licht met de helft van de dressing.
Verwijder de huid van de zalmfilet, snijd de vis in dunne plakken en verdeel deze naast elkaar in de ovenschaal.
Bestrijk de bovenzijde van de zalmfilet dun met de overige dressing.
Gaar de zalm ca. 1 min. onder de ovengrill tot hij lichtroze is.
Haal de vis uit de oven, laat hem even afkoelen en bestrooi hem licht met zout.
Leg in het midden van de schaal een plukje veldsla met basilicum en zongedroogde tomaat.
Lekker snel en gemakkelijk. Eet hier een stukje bruin stokbrood van 60 gram bij.