Benodigdheden:
270 gram hamlappen
1 teentje knoflook
250 gram uien(verplichte groenten)
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
2 schijven ananas(= 1 vricht)
2 eetlepels tomaten puree
1 theelepel ketjap assin
1 eetlepel azijn
beetje zoetstof
beetje sambal naar smaak
Snijd de hamlappen in kleine stukjes, pel de knoflook en pers het teentje uit.
Snijd de paprikaĆ” in blokjes en laat de ananas uitlekken. Breng het sap van de ananas met de azijn, tomatenpuree, ketjap en de sambal aan de kook, voeg de zoetstof toe.
Maak het aan met amizena(15 gram eerst oplossen in water en dan toevoegen), bak intussen het vlees zonder boter of olie bruin in de wok voeg dan de paprika en de uien toe en schek de sau erbij, voeg als laatste de anans en de taugee toe.
Lekker met 100 gram rijst.
Dorien
25 gram tauge