Benodigdheden:
100 gram voorgekookte aardappelschijfjes
witlof naar behoefte, ik neem meestal 1 grote stronk
135 gram rundergehakt
125 gram uien( je verlichte groenten)
verse bieslook
kerrie sausje zelf gemaakt
Dit alles 30 minuten in de oven op 175 graden
De voorgekookte aardappelschijfjes in een ovenschaaltje leggen en daarop de fijngesneden witlof.
Intussen het gehakt rul bakken, kruiden toevoegen, ik neem wat kerriepoeder, de uien mee fruiten.
Maak het kerrie sausje, ik beschrijf het hieronder!!
Roer het sausje door het gehakt.
Dit mengsel boven op de aardappels en de witlof leggen en bestrooien met bieslook.
Kerriesaus:
25 gram boter is meteen je vet van de dag
15 gram bloem, mag je elke dag gebruiken
1/4 liter melk van je 1/2 liter per dag af doen.
zout en peper
kerrie naar smaak.
De boter smelten, bloem erdoor beetje bij beetje, en rustig aan de melk erdoor.
Goed glad roeren, op smaak maken met peper en zout en kerrie naar smaak, ik neem voor mijzelf echt een eetlepel, lekker pittig!!!