Benodigdheden bodem:
120 gram Elk
1 zakje bakpoeder
zout
60 gram bloem.
Benodigdheden vulling:
mandarijnen op eigen sap(300 gram)
zoetstof
vanille essence
6 blaadjes witte gelatine
Maak een bodem door de melkpoeder, bloem, bakpoeder en het zout te mixen met 2 dl. water. Doe dit mengsel op de bodem van een vlaaivorm. Zet de vorm in een voor verwarmde oven op 160 graden en laat de bodem in 60 minuten gaar worden.
Laat de bodem afkoelen en leg de uitgelekte vruchten uit blik op de bodem, week intussen de gelatine in koud water. Doe in een pannetje 1dl water met de zoetstof en de vanille essence. Verwarm de vloeistof en los hierin de gelatine op.Giet deze vloeistof over de vruchten en laat hem opstijven in de koelkast.
1/4 stukje taart is gelijk aan: 15 gram bloem, 1/2 vrucht en 1/4 l. melk.
Smakelijk eten, Dorien.