Benodigdheden per persoon
- 40 gram zilvervliesrijst
- 75 gram diepvriesdoperwten (deel verplichte groente)
- zout, versgemalen peper
- 135 g nasi / bamivlees (heren 185 gram)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- ½ teentje knoflook
- 1 tomaat
- 50 ml magere yoghurt
- 60 gram banaan (= 1 vrucht)
Bereidingswijze
- Kook rijst en doperwten volgens de bereidingswijze gaar.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met zout, peper, kerriepoeder.
- Bak het vlees in de tefalpan in ca. 6 minuten rondom bruin.
- Zet het vuur laag en pers de knoflook erboven.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Voeg de yoghurt met de tomaten toe.
- Laat de vleescurry ca. 15 min. heel zachtjes stoven en breng hem op smaak met peper en zout. Als de saus te dun wordt kun je hem even iets dikker maken met een beetje maïzena.
- Snijd de bananen in plakjes en schep ze op het laatst door de saus.
Serveer de curry met rijst en doperwten.