Benodigdheden:
250 gram aardappels in schil
200 gram tonijn uit blik
4 tomaten
50 gram mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel melk
1 dl bouillon van een blokje
1 tentje knoflook
1 augurk
1/2 eetlepel kervel, 1/2 eetlepel bieslok, 1/2 eetlepel peterselie
2 eetlepels azijn, 1/2 theelepel parikapoeder, peper en zout.
Boen de aardappels schoon, kook ze gaar en laat intussen de tonijn uitlekken. Doe de tonijn in een kom, snij de tomaten, klop de mayonaise met de citroensap, melk en de helft van de bouillon tot een gladde massa en roer de uitgeperste knoflook erdoor.
Pel de aardappel en snijd deze in plakken, giet de rest van de bouillon erover. Hak de augurk fijn en roer deze door de saus, voeg als laatste de kruiden en de azijn erdoor.
Leg de tonijn op een schotel en rangschik de aarsappels en de tomaten naast de tonijn, giet de saus over de vis.
Garneer het geheel met peterselie.
Smakelijk eten en succes.