Benodigdheden:
125 gram venkel(verplichte groente)
1 sinaasappel(= 1 vrucht)
1/2 theelepel citroensap(zelf persen)
1 eetlepel sinaasappelsap
1/4 theelepel franse mosterd
10 gram olijfolie(gedeelte van je vet van die dag)
10 gram honing(mag je elke dag 25 gram)
zout en witte peper
30 gram kaas(= broodbeleg) of 50 gram gerookte kip(= ook broodbeleg)
Snijd de venkel fijn, schil de sinaasappel en vang het sap op, meng het sap met het citroensap, honing, zout, mosterd en peper, meng het net zo lang tot het zout is opgelost en meng dan de olijfolie erdoor.
Meng de dressing door de venkel en laat dit onder af en toe omscheppen 1 uur in de koelkast staan.
15 minuten voor het opdienen en de kaas(of kip) in stukjes erdoor roeren.
Hierbij een bruin pistoletje.
Smakelijk eten.
Dorien.