Benodigdheden:
1 teentje knoflook
125 gram uien( gedeelte verplichte groenten)
1 blik gepelde tomaten(1/ liter)
1 bouillon tablet
beetje basilicum
270 gram kipfilet in blokjes
pak boerensoepgroente.
80 gram rijst.
scheutje ketjap assin, kerrie poeder en kruiden om de kip te marineren.
Pel en snipper de uien en de knoflook en bak deze in de tefalpan even aan, voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe( die marineer ik even in de ketjap met kerrie en grillkruiden), en bak deze even 10 minuten mee met de knoflook en uien.
Maak van de gepelde tomaten met de bouillon tablet en een liter water bouillon en voeg het groentepakket toe en dan de knoflook, uien en de aangebakken kipfilet.Als laatste de rijst toevoegen, 20 minuten zachtjes laten koken en dan de blaadjes basilicum erover strooien.
Als je de rijst weglaat mag je ook vermicelli nemen en als je die ook weglaat mag je 30 gram brood.
Dorien