Benodigdheden:
100 gram witte kool of spitskool
100 gram champignons
100 gram bloemkoolroosjes
50 gram sperziebonen
50 gram worteltjes
25 gram taugee
200 gram uien(groenten groep 2)
50 gram bamboescheuten(groenten groep 2)
270 gram kippenpoulet(2 personen)
3 dl kippen bouillon
2 theelepels djahe
15 gram maizena
2 eetlepels fijn gehakte bladselderij.
Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes en de bloemkool in roosjes.
Snipper de ui en pers de knoflook , smoor het vlees in de wok en fruit er de ui bij tot deze glazig is.
Voeg de knoflook toe met de djahe en als laatste de groenten.
Laat alles onder voortdurend roeren ongeveer 5 minuten bakken. Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog 5 minuten door koken, doe er dan een beetje ketjap assin bij.
Maak de maizena met koud water aan en roer het door het vocht. Laat even de kook er over komen. Tot slot de gehakte selderij erbij.
Lekker met rijst.
Groet van Dorien.