Tempe in gekruide saus(2 personen)

benodigdheden:
125 gram uien(groente groep 2)
200 gram tempe(vleesvervanger)
1 teentje knoflook
1/2 theelepel sambal
1 eetlepel zoetstof poeder
1 dl halfvolle melk(je mag 1/2 liter per dag)
1 theelepel citroensap vers

Snijd de tempe in dunne plakjes, bestrooi deze met zout en peper. Bak de plakjes op het pan-fit vel met eventueel wat toevoeging van een paar druppels water.
Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken, houd ze wel warm.
Fruit de ui in een beetje olie(NIET BAKKEN)totdat deze goudgeel is, voeg de knoflook toe en schep het goed door elkaar.Voeg de sambal en de zoetstof toe, schep alles goed door elkaar en voeg de melk toe en breng het onder voortdurend roeren aan het kookpunt.
Leg de warmgehouden plakken tempe in de saus en maak het goed warm, sprenkel het citroensap erover en doe dit alles in een voorverwarmde schaal.

Lekker met rijst en een gemengde groenteschotel(recept van volgende week).

Tot de volgende keer.
Dorien Vernooij.

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer