Tagliatelle met artisjok, tuinkruiden en kappertjes (4 personen)

Benodigdheden:
400 gram tagliatelle
100 gram uien (groente groep 2)
2 teentjes knoflook
15 gram boter
10 gram bloem
200 gram artisjokharten (groente groep 2)
200 gram courgette (groente groep 2)
1 dl groentebouilon
2 eetlepels bieslook, 2 eetlepels peterselie, beetje oregano
1 eetlepel kappertjes
120 gram parmezaanse kaas of 60 gram 60 gram parmezaanse kaas en 100 gram gerookte kip
zout en peper.

bak de ui en de knoflook op het pan-fit vel glazig, kook de courgette in 2 minuten gaar en giet deze af en pureer dit fijn.
Meng dit met het uienmengsel en doe er boter, bloem en de bouillon bij.
Voeg de kruiden en de kappertjes toe, schep er de artisjokharten door, breng het op smaak met peper en zout.
Kook de tagliatelle beetgaar en verdeel deze over 4 borden.
Schep de saus erover en verdeel de kaas of kaas en kip.

Dit is een lunch gerecht, DUS er moet nog 30 gram brood bij.
Als het niet duidelijk is vraag je het op de cursus.
Groet van Dorien.

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer