Sperziebonensalade met ham

Benodigdheden:
250 gram sperziebonen of bonen uit een pot
1 sjalotje
100 gram beenham
1 tomaat
olie/ azijn/ zoetstof

Kook de bonen tot ze vrijwel gaar zijn en laat ze afkoelen.
Maak een sausje van de olie, azijn, zoetstof, peper, zout en het sjalotje, giet dit over de afgekoelde bonen en laat dit een half uurtje intrekken.

Snijd de tomaat en ham in stukjes en meng dit door de salade.

Lekker met 100 gram gebakken aardappels.

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer