Benodigdheden:
125 gram sjalotjes(verplichte groente)
15 gram boter(gedeelte van je vet)
beetje zoetstof
100 gram baconreepjes(heren 150 gram)
beetje tijm
100 gram champignons
peper en zout
Doe de sjalotten in een ruime pan zodat ze niet op elkaar liggen en wel de bodem bedekken, schenk er water op zodat ze onder staan.
Voeg 15 gram boter en de tijm toe en breng alles in een gesloten pan aan de kook.
Neem de deksel van de pan en laat alles net zo lang koken totdat al het vocht verdampt is.
Laat de sjalotten mooi bruin kleuren en schud ze regelmatig om, ze mogen niet bakken.
Bak de baconreepjes knapperig, voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee.
Neem de pan van het vuur en schep het paddestoelmengsel erdoor, breng het op smaak met peper, zout en een beetje zoetstof.
Lekker met aardappels en sperziebonen.
Vriendelijke groet van Dorien.