Sandwich van zuurkool en rosbief. (lunch) 2 personen

Benodigdheden:
200 gram zuurkool
50 gram rozijnen(=1 vrucht pp)
50 gram mayonaise(vet van de dag)
100 gram rosbief
60 gram bruin brood per persoon

Spoel de zuurkool af met water en knijp het geheel goed uit, hak de zuurkool fijn en meng de rozijnen erdoor.
Meng de mayonaise met de yoghurt en wat peper en zouten roer dit door de zuurkool.
Beleg het brood met de rosbief, maal er wat peper over en verdeel de kool salade erover.

Is ook lekker met gerookte kip en dan is het licht verteerbaar en hou je nog 1 maal vlees uit groep 2 over.

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer