Rijstepap met rozijnen

Benodigdheden:
40 gram dessertrijst
25 gram krenten of rozijnen(=1vrucht)
250cc halfvolle melk
vanillestokje
zout naar smaak

Spoel een pan om met water en doe de melk erin, vanille, rozijnen en zout erbij doen.
Alles aan de kook brengen en dan de warmtebron laag zetten, onder voortdurend roeren rijst toevoegen en alles samen nog 15 minuten zachtjes laten koken(denk aan het aanbranden).

Als laatste het vanillestokje uit de rijst halen.
Je kunt dit warm of koud eten.

Dit kan bij ontbijt en diner.
Vragen erover?
Vraag het op de cursus!!!!

Succes, Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer