Rauwkost met yoghurtdipsaus

Benodigdheden:
bloemkoolroosjes
broccoliroosjes
komkommer
cherrytomaten
bleekselderij
paprika

Voor de yoghurt dip:
2 eetlepels magere yoghurt
25 gram mayonaise(vet van de dag)
1 theelepel mosterd
per en een beetje zout
bieslook

Maak de groenten schoon, verdeel ze in eenhapsporties en leg ze op een leuke schaal.
Maak de yoghurtdipsaus door alle ingredienten te vermengen.

Variatie op de dipsaus:
1 Voeg 1 theelepel tomatenpuree toe
2 Voeg fijn gehakte uien toe
3 Voeg augurken of zilveruien toe
4 Voeg verse tuinkruiden toe zoals dille, bieslook, basilicum of lavas.

Let wel op de totale hoeveelheid vet per dag(25 gram).

Smakelijk eten
Dorien.

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer