Rabarbertoetje met aardbeien en rozijnen. (4 personen)

Benodigdheden:
500 gram rabarber
50 ml sinaasappelsap
250 gram aardbeien
500 ml magere yoghurt
100 gram gewelde rozijnen
zoetstof

Snijd de rabarber in stukjes en kook het met de sinaasappelsap onafgedekt in ci 10 minuten tot een ingedikte compote.
Laat afkoelen.
Snijd de aardbeien in stukjes en roer een klein beetje zoetstof door de yoghurt.
Verdeel over 4 hoge glazen achtereenvolgens de rabarber, de yoghurt en de aardbeien.
Garneren met rozijnen.

je gebruikt dan per persoon: 1 vrucht en 124ml yoghurt en de verplichte groente.

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

Pasta met zalm

Benodigdheden 100 gram gerookte zalm (heren 150 gram) 100 gram gare spaghetti 125 gram doperwten (verplichte groenten)...

Lees meer