Pittige linzen(2 personen)

Benodigdheden:
160 gram linzen
25 gram boter(vetten voor de helft)
500 cc kippenbouillon
125 gram uien(groente groep 2)
2 stengels bleekselderij
125 gram venkel(groente groep 2)
1 winterwortel
peterselie

Fruit (NIET BAKKEN) de klein gesneden wortel, bleekselderij en venkel in boter en zorgt dat het niet bruin wordt, voeg de gewassen linzen toe met aanhangend vocht en laat dit vocht verdampen.
Voeg de bouillon erbij en laat de schotel in 40 minuten gaar worden.
Vergeet niet om er aardappels, rijst of 30 gram brood bij te eten, als je ’s morgens geen brood gegeten hebt.

Smakelijk eten,
Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer