Benodigdheden:
135 gram eendenborstfilet (heren 185 gram)
1 eetlepel ketjap assin
25 gram vloeibare honing
beetje citroensap
1 mespuntje cayennepoeder
mespuntje five spice kruiden
2 bosuitjes(telt als verplichte groenten)
1/4 komkommer
40 gram mihoen(ongekookt)
zout en versgemalen peper naar smaak
Snijd de eende borst filet in kleine stukjes en roer in een kom de ketjap, honing, citroensap, cayennepeper en de five spice kruiden door elkaar.
Doe de reepjes eend erdoor.
Laat dit 10 minuten intrekken.
Laat de reepjes uitlekken en vang de marinade op, snijd intussen de bosuitjes en leg ze even in ijswater om mooi te laten krullen.
Snijd de komkommer in plakjes en overgiet de mihoen zoals de aanwijzingen op het pak,
Verhit de wok zonder boter of olie, roerbak de reepjes eend op een hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.
Schep de mihoen op het bord, de eendreepjes erop en dan de saus erover.
Als je snel wilt zijn kun je de komkommer vervangen door een zal roerbakgroenten, ook erg lekker.
Je bakt dan de roerbakgroenten in dezelfde marinade.
Smakelijk eten van dit lekkere gerecht.
Dorien