Paddenstoelenbouillon

Benodigdheden:
150 gram paddenstoelenmix
35 gram fijngesneden sjalotjes(verplichte groenten)
1/2 teentje knoflook(fijngesneden)
1 winterpeen in plakjes
1 laurierblaadje
1/2 kippenbouillon tabletje

Bak het sjalotje en de knoflook op een laag vuur in de anti aanbakpan ongeveer 3 minuten en voeg de plakjes winterpeen toe en bak dit nog 2 minuten door.
De paddestoelen toevoegen en 5 minuten laten mee bakken.
Schenk er 250 cc water bij en breng het aan de kook.
Voeg het bouillon tabletje toe met een beetje tij en het laurierblaadje.
Laat de bouillon tegen de kook aan op een laag vuur 15 minuten trekken.
Maak het op smaak met zout.
Bestrooi met een beetje peterselie.

Lekker voor tussendoor.

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer