Moussaka voor 2 personen

Benodigdheden:
125 gram uien(verplichte groenten)
125 gram aubergine(verplichte groenten)
270 gram lamsgehakt (zwaar verteerbaar)
1 blikje gepelde tomaten
1 teentje knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
2 dl melk
25 gram roomboter
15 gram bloem
200 gram aardappels

Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes, kook de plakjes in 10 minuten gaar en giet deze af, verhit de braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook, voeg het gehakt toe en bak het rul, maak het geheel op smaak met zout, peper en oregano, was intussen de aubergine en snijd deze in dunne plakjes, laat de gepelde tomaten uitlekken en roer deze door het gehaktmengsel.
Voeg de aubergine toe en laat het geheel een kwartiertje pruttelen.
Maak intussen de bechamel saus van de melk, bloem en boter.
Neem een ovenschaal en begin met de aardappels en dan het gehakt- aubergine mengsel erover, als laatste de bechamelsaus erover.

Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten goudbruin op een temperatuur van 175 graden.

Een smakelijk gerecht!!

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer