Mediterrane makreelsalade (lunch)

Lekker lunchgerecht en super gezond met vis en veel groente!

Benodigdheden 

  • 2 sneden donker vloerbrood
  • 75 gram haricots verts, gehalveerd
  • 100 gram gestoomde makreel
  • sap van een halve citroen
  • 25 gram olijfolie (vet van die dag)
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 75 g rucola
  • 50 gram rode ui, in dunne ringen (deel verplichte groente)
  • verse tijmblaadjes

Bereidingswijze

  1. Kook de haricots verts in ruim water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
  2. Spoel de bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze goed uitlekken.
    (Je mag natuurlijk ook een blikje nemen)
  3. Maak een gestoomde makreel schoon en verdeel het visvlees in stukjes.
  4. Klop in een schaal het citroensap met olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  5. Schep er de rucola, boontjes, makreel luchtig door. Leg de salade op een diep bord en leg de uiringen erop.
  6. Garneer met verse tijmblaadjes.
  7. Leg op de rand van het bord 2 sneden donker vloerbrood met veel pitten.

Misschien ook leuk om te lezen

Panga-pakketje

 Benodigdheden 135 gram panga-filet (heren 185 gram) 30 gram rode ui (deel verplichte groente) ½ mango 2 takjes...

Lees meer

Gehaktgoulash

Benodigdheden (4 personen) 250 gram ui (deel verplichte groente) 4 tomaten 2 rode paprika’s 2 groene paprika’s...

Lees meer

Vleescurry

 Benodigdheden per persoon 40 gram zilvervliesrijst 75 gram diepvriesdoperwten (deel verplichte groente) zout,...

Lees meer