Mediterrane makreelsalade (lunch)

Lekker lunchgerecht en super gezond met vis en veel groente!

Benodigdheden 

  • 2 sneden donker vloerbrood
  • 75 gram haricots verts, gehalveerd
  • 100 gram gestoomde makreel
  • sap van een halve citroen
  • 25 gram olijfolie (vet van die dag)
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 75 g rucola
  • 50 gram rode ui, in dunne ringen (deel verplichte groente)
  • verse tijmblaadjes

Bereidingswijze

  1. Kook de haricots verts in ruim water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
  2. Spoel de bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze goed uitlekken.
    (Je mag natuurlijk ook een blikje nemen)
  3. Maak een gestoomde makreel schoon en verdeel het visvlees in stukjes.
  4. Klop in een schaal het citroensap met olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  5. Schep er de rucola, boontjes, makreel luchtig door. Leg de salade op een diep bord en leg de uiringen erop.
  6. Garneer met verse tijmblaadjes.
  7. Leg op de rand van het bord 2 sneden donker vloerbrood met veel pitten.

Misschien ook leuk om te lezen

Pasta met zalm

Benodigdheden 100 gram gerookte zalm (heren 150 gram) 100 gram gare spaghetti 125 gram doperwten (verplichte groenten)...

Lees meer