Lekker lunchgerecht en super gezond met vis en veel groente!
Benodigdheden
- 2 sneden donker vloerbrood
- 75 gram haricots verts, gehalveerd
- 100 gram gestoomde makreel
- sap van een halve citroen
- 25 gram olijfolie (vet van die dag)
- versgemalen zwarte peper en zout
- 75 g rucola
- 50 gram rode ui, in dunne ringen (deel verplichte groente)
- verse tijmblaadjes
Bereidingswijze
- Kook de haricots verts in ruim water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
- Spoel de bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze goed uitlekken.
(Je mag natuurlijk ook een blikje nemen) - Maak een gestoomde makreel schoon en verdeel het visvlees in stukjes.
- Klop in een schaal het citroensap met olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Schep er de rucola, boontjes, makreel luchtig door. Leg de salade op een diep bord en leg de uiringen erop.
- Garneer met verse tijmblaadjes.
- Leg op de rand van het bord 2 sneden donker vloerbrood met veel pitten.