Marokkaanse gehaktbal.

Benodigdheden:
135 gram lamsgehakt(heren 185 gram)
beetje peterselie
beetje komijn
25 gram uien
mespuntje cayenne peper
zout

Voor de saus:
100 gram uien(samen met de uien in de bal je verplichte groenten)
250 gram tomaten(ontveld)je mag ook een blikje gepelde tomaten.
knoflook
cayennepeper
mespuntje kaneel

Meng in een kom alle ingredienten voor het gehaktballetje door elkaar.Maak er een”platte”gehaktbal van.
Bak deze zonder boter of olie bruin.

Saus:
Doe alle fijngesneden ingredienten in de pan en laat het lekker sudderen.
De saus dikt vanzelf in.
Doe de gehaktbal in de saus en laat alles goed warm worden.
Lekker met rijst en sperziebonen.

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer