Benodigdheden:
40 gram lasagne(vellen)
100 gram champignons
125 gram uien(verplichte groente)
2 worteltjes
2 stengels bleekselderij
100 gram bacon(heren 150 gram)
50 gram tomatenpuree
1 dl melk
25 gram boter(vet van de dag)
15 gram bloem
1/4 liter bouillon
1/2 teentje knoflook
handje peterselie
Snijd de champignons, uien, knoflook, wortel, bleekselderij en de bacon. Fruit alles op een laag vuur zonder boter, voeg de tomatenpuree en de bouillon toe.
Dan de peterselie en laat alles tot een dikke saus inkoken, voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Maak een bechamelsaus door 25 gram boter te smelten, 15 gram bloem toe te voegen, zorg dat er een glad mengsel ontstaat en giet er dan al roerend de melk bij.
Bestrijk de ovenschaal met een beetje bechamel saus, dan een laagje prut en dan de lasagne bladen, herhaal dit zolang het kan.
Zet de lasagne 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Smakelijk eten, Dorien.