Benodigdheden:
450 gram bloem
450 cc magere yoghurt
2 zakjes bakpoeder
scheut vloeibare zoetstof
250 gram rozijnen
20 gram koekkruiden
flinke schep kaneel
mespuntje zout
De oven 15 minuten voor verwarmen, de yoghurt, rozijnen, zoetstof, kruiden, kaneel en het zout in een grote bak doen,
Mix dit goed door elkaar, voeg dan 2/3 van de bloem toe samen met de bakpoeder en mix dit met de deeghaken.
Er ontstaat een taai beslag wat ook zo hoort, voeg dan de laatste bloem toe en meng alles goed door elkaar.
Eventueel een scheutje water toevoegen en het beslag met een in water gedompelde lepel in het bakblik scheppen.
De koek moet na voorverwarmen op 180 graden 1 uur in de oven.
Ongeveer 20 minuten voor de koek klaar is aluminium folie over de koek, anders wordt deze te hard en droog.
Per dag lever je in: 1/2 vrucht, 1/8 van je melkprodukten, 15 gram bloem.
Veel bak plezier en smakelijk eten.