De ovenschotel is gemakkelijk enkele uren tevoren of ´s ochtends al voor te bereiden, zodat de kip op het laatste moment alleen nog maar in de oven hoeft te worden gezet.
Krielaardappelen met schil kunnen doormidden of in vieren worden gesneden, iets grotere aardappelen in plakken. Wel is het belangrijk dat de stukken min of meer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden en kleuren in de oven.
Benodigdheden
- 440 gram kipfilet
- 100 gram Serranoham
- kruidenzout en peper
- 500 gram cherrytomaatjes
- 400 gram krieltjes
- 1 grote rode paprika
- 1 grote teen knoflook
- 50 gram olijfolie (deel van het vet)
- enkele takjes peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ongeveer 225 graden.
Kruid de kipfilets met weinig zout en bestrooi met peper. Wikkel elke kipfilet in Serranoham.
Doe de tomaten in een ruime ovenschaal.
Was de krieltjes en snijd ze doormidden of in vieren.
Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in repen.
Pel en snipper de knoflook.
Voeg alles bij de tomaten en besprenkel met olijfolie. Goed mengen en kruiden met peper en zout.
Leg de stukken kipfilet ertussen en keer om zodat de kip ook met een dun laagje olie bedekt wordt.
Schuif de ovenschaal in de oven en laat alles in 25 minuten gaar worden. Wel afdekken want het mag niet oververhitten.
Voor het serveren bestrooien met gehakte peterselie.
Lekker met broccoli.