Benodigdheden
- 135 gram kipfilet (heren 185 gram)
- 125 gram verse ananas
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel koek- en
- speculaaskruiden
- 1 kruidnagel
- scheutje witte balsamico-azijn
- zoetstof
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ theelepel gemalen chili
Bereidingswijze
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schep de ananas in een pan met kerriepoeder, koek- en speculaaskruiden, kruidnagel, azijn en een beetje water. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 minuten koken. Voeg de zoetstof naar smaak toe en laat nog 5 minuten op hoog vuur koken zodat het iets dikker wordt. Laat afkoelen.
Meng de oregano met de chili in een diep bord. Wentel de kipfilet door het mengsel.
Gril de kipfilet in ca. 6 min. gaar op de barbecue of grillpan. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de chutney.
Tip
U kunt de chutney 1 week van tevoren bereiden. U kunt de kipfilet 2 uur van tevoren marineren. Bewaar beide afgedekt in de koelkast.