Diner voor 4 personen
- 540 gram magere hamlappen
- kruidenzout
- versgemalen peper
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 100 gram rode ui, gesnipperd (deel groep 1)
- 250 ml vleesbouillon
- scheutje rode wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel versgehakte rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes.
Bestrooi ze met zout en peper. Doe de knoflook met ui, bouillon, rode wijnazijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel een klein beetje inkoken.
Bak de hamlapjes in een antie-aanbakpan rondom lichtbruin. Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.
Variatie
Neem in plaats van hamlappen varkensfricandeau. De stooftijd is dan iets korter. Vervang rozemarijn door salie of kervel.