Benodigdheden:
100 gram garnaaltjes(heren 150 gram)
125 gram uien(verplichte groente)
1 winterwortel in stukjes gesneden(mag ook zomerworteltjes)
2 stengels bleekselderij
1 dunne prei
visbouillonblokje
40 gram rijst.
Alle ingredienten fijnsnijden en even aanbakken in de koekepan zonder boter of olie, dit een kwartiertje laten stoven, water toevoegen tot de groente net onder staat, aan de kook brengen en in een uurtje gaar laten worden.
De basis is dan af.
Dan de fijngesneden prei toevoegen en in 7 minuten gaar laten worden, voeg de garnalen toe met de visbouillon.
Als laatste de rijst toevoegen en deze gaar laten worden.
Je mag de rijst weglaten en dan 30 gram bruin brood erbij nemen.
Tip: rooster je brood en snijd deze in stukjes, als de soep opgediend is de stukjes brood toevoegen als croutons.
Dorien.