Gevulde tomaten.

Benodigdheden:
4 tomaten
100 gram champignons
1 teentje knoflook
koriander
1 sjalotje(verplichte groente)
135 gram gehakt(heren 185 gram)
1dl vlees bouillon
120 gram uien( rest van verplichte groente)

Het bolle kapje van de tomaten afsnijden en de tomaten uithollen, de tomaten van binnen met zout en peper bestrooien, de champignons klein snijden, het sjalotje snipperen, het gehakt rul bakken zonder boter of olie, de uien en de champignons toevoegen, het vruchtvlees van de tomaat erbij scheppen en dan de knoflook en de koriander erbij doen, alles 10 minuten laten pruttelen en dan op smaak maken met peper en zout, de tomaten vullen met het mengsel en ze in een ovenschaal zetten en de bouillon eroverheen schenken.
In een voorverwarmde oven in 20 minuten gaar laten worden.
Lekker met verse sperziebonen en 100 gram gebakken aardappels.

Smakelijk eten.

Dorien Vernooij.

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer