Benodigdheden:
1 rode/ 1 gele/ 1 groene paprika
135 gram gehakt(heren 185 gram)
15 gram bloem
15 gram boter
1/4 liter melk
zout/peper/nootmuskaat/kerrie poeder
100 gram champignons
1 klein preitje
100 gram gare rijsr
beetje tauge
125 gram uien(verplichte groente)
Verwarm de oven voor op 175 graden, halveer de paprikas en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.
Leg de paprikahelften strak tegen elkaar aan in een ovenschaaltje.
Bak het gehakt met de uien en champignons zonder boter of olie rul, voeg de fijngesneden prei toe met de 100 gram gekookte rijst, lat dit alles even bakken en voeg als laatste de tauge toe.
Maak intussen de saus.
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg de bloem toe, roer het glad, voeg langzaam de melk toe tot er een gladde saus ontstaat, roer er wat kerrie poeder door en peper en zout.
Vul de parika helften met de “prut” en schenk de saus eroverheen.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat alles nog 25 minuten staan op 175 graden.
Veel kookplezier,
groet Dorien.