Gehaktgoulash

Benodigdheden (4 personen)

  • 250 gram ui (deel verplichte groente)
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • champignons
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 deciliter bouillon
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 laurierblaadje
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
  2. Meng het gehakt met kruiden en knoflook en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  3. Maak de uien schoon en snij ze in ringen.
  4. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Paprika’s schoonmaken en in reepjes snijden.
  5. Ook de champignons in grote stukjes snijden.
  6. Bak de gehaktballetjes op de pan-fit rondom lekker bruin.
  7. Fruit dan in een grote pan de uien en de champignons.
  8. Voeg dan paprikapoeder, cayennepeper, laurierblaadje en tijm toe.
  9. Giet dan de bouillon erbij en voeg tomaten, paprika’s en tomatenpuree erbij.
  10. Als laatste de gehaktballetjes erbij en breng daarna de goulash aan de kook.
  11. Zet dan de hittebron laag, leg een deksel op de pan en stoof de goulash in 20 minuten.

Lekker met aardappel puree en sperzieboontjes.

Misschien ook leuk om te lezen

Pasta met zalm

Benodigdheden 100 gram gerookte zalm (heren 150 gram) 100 gram gare spaghetti 125 gram doperwten (verplichte groenten)...

Lees meer