Benodigdheden (4 personen)
- 250 gram ui (deel verplichte groente)
- 4 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 2 groene paprika’s
- champignons
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 deciliter bouillon
- 1 eetlepel tijm
- 1 laurierblaadje
- mespuntje cayennepeper
- 1 eetlepel paprikapoeder
Bereidingswijze
- Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
- Meng het gehakt met kruiden en knoflook en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.
- Maak de uien schoon en snij ze in ringen.
- Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Paprika’s schoonmaken en in reepjes snijden.
- Ook de champignons in grote stukjes snijden.
- Bak de gehaktballetjes op de pan-fit rondom lekker bruin.
- Fruit dan in een grote pan de uien en de champignons.
- Voeg dan paprikapoeder, cayennepeper, laurierblaadje en tijm toe.
- Giet dan de bouillon erbij en voeg tomaten, paprika’s en tomatenpuree erbij.
- Als laatste de gehaktballetjes erbij en breng daarna de goulash aan de kook.
- Zet dan de hittebron laag, leg een deksel op de pan en stoof de goulash in 20 minuten.
Lekker met aardappel puree en sperzieboontjes.