Benodigdheden
- stukje prei (5 cm)
- 25 g winterpeen
- 70 g ui
- 1 teentje knoflook
- 30 g doperwten (diepvries)
- 10 gr olie
- 2 eieren
- 20 g tomatenpuree
- 60 ml kippenbouillon
- 3 g verse gemberwortel in plakken
- 1- 2 theelepels ketjap asin
- 1-2 theelepels maïzena
Bereidingswijze
- Prei, winterpeen , helft van ui heel fijn snijden en smoren met de olie.
- Eieren loskloppen en gesmoord groente mengsel erdoor. Beetje zout en peper erdoor.
- Op bakvel omelet bakken en warm houden.
- Intussen doperwten in beetje water 3 min. koken.
- In pannetje tomatenpuree en bouillon opwarmen, knoflook, gemberwortel en
- ketjap erbij en 3 min. doorkoken.
- Andere helft van ui in ringen en doperwten door de saus en nog 3 min. sudderen.
- Maizena met beetje water losroeren en de saus binden.
- Gemberwortel verwijderen. Omelet op een bord doen en de saus erbij serveren.
Hierbij 100 gram zilvervliesrijst eten, met gemengde salade met slafris plus 1 geroosterde boterham met honing.
Of lunch met diner wisselen, dan dit als diner eten. Als lunch mag je dan 1 boterham met bv. 100 gr vis, of 50 gram kip