Foe yong hai (lunch)

Benodigdheden

  • stukje prei (5 cm)
  • 25 g winterpeen
  • 70 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g doperwten (diepvries)
  • 10 gr olie
  • 2 eieren
  • 20 g tomatenpuree
  • 60 ml kippenbouillon
  • 3 g verse gemberwortel in plakken
  • 1- 2 theelepels ketjap asin
  • 1-2 theelepels maïzena

Bereidingswijze

  1. Prei, winterpeen , helft van ui heel fijn snijden en smoren met de olie.
  2. Eieren loskloppen en gesmoord groente mengsel erdoor. Beetje zout en peper erdoor.
  3. Op bakvel omelet bakken en warm houden.
  4. Intussen doperwten in beetje water 3 min. koken.
  5. In pannetje tomatenpuree en bouillon opwarmen, knoflook, gemberwortel en
  6. ketjap erbij en 3 min. doorkoken.
  7. Andere helft van ui in ringen en doperwten door de saus en nog 3 min. sudderen.
  8. Maizena met beetje water losroeren en de saus binden.
  9. Gemberwortel verwijderen. Omelet op een bord doen en de saus erbij serveren.

    Hierbij 100 gram zilvervliesrijst eten, met gemengde salade met slafris plus 1 geroosterde boterham met honing.
    Of lunch met diner wisselen, dan dit als diner eten. Als lunch mag je dan 1 boterham met bv. 100 gr vis, of 50 gram kip

Misschien ook leuk om te lezen

Pasta met zalm

Benodigdheden 100 gram gerookte zalm (heren 150 gram) 100 gram gare spaghetti 125 gram doperwten (verplichte groenten)...

Lees meer