Dressing van vroeger

Maak een lekkere dressing in de verhouding vijf delen olie op 1 deel azijn of citroensap, breng dit op smaak met peper en zout en voeg zelf naar smaak mosterd, knoflook en zoetsof toe.

De luxe van 2011 is dat we veel soorten olie, azijn en andere ingredienten hebben en ook gebruiken.

Het leuke is dat de dressing van vroeger nu in 2011 nog altijd erg lekker is en dat je deze op veel manieren kunt aanpassen!!

Een ode aan Oma.

Benodigdheden:
25 gram olijfolie( het vet van de dag)
5 gram azijn
peper en zout
beetje zoetstof( oma had suiker maar dat mogen we niet meer!)
mestpuntje mosterd(grove is erg lekker)
25 gram fijn gesnipperde uien( gedeelte van je verplichte groenten).

Alles mengen met bv een garde en in een afgesloten pot doen, voor gebruik flink schudden en….heerlijk!

Dorien

Ook erg lekker in de zomer bij komkommer en nu in de winter bij gemengde sla of witlof sla.

Het proberen waard!

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

Pasta met zalm

Benodigdheden 100 gram gerookte zalm (heren 150 gram) 100 gram gare spaghetti 125 gram doperwten (verplichte groenten)...

Lees meer