Draadjes vlees ala Dorien voor 2 personen

Draadjes vlees of ouderwetse runderlapjes zoals velen het noemen is ook goed te doen volgens EGA, het kost wat meer tijd, je moet er niet bij weg lopen, tenminste niet lang maar als het klaar is geweldig lekker!!!!
Ik maak het hier voor 2 personen, je kunt ook meer maken en het in de diepvries doen, ook erg makkelijk als het klaar is en je kunt het zo pakken.

Benodigdheden:
270 gram runderlapjes of sukade lapjes
250 gram uien( verpichte groenten)
2 laurierblaadjes.
takje rozemarijn
beetje zoetstof
1 eetlepel azijn.
beetje tomatenpuree
handje vol champignons.
zakje vleesjus
paar jeneverbessen

Doe de runderlapjes in een droge pan en bak deze om en om bruin, Maak het vleesjus zakje of potje wat ook mag aan met water en voeg het toe aan de runderlapjes, ze moeten kunnen sudderen anders lukt het niet met draadjes vlees.

Voeg alle ingedienten toe aan het vlees en laat het een paar uur sudderen.
Kijk wel af en toe dat het niet droog wordt, voeg wat water toe en laat ze gaar worden.

Lekker met 100 gram aardappels en sperzieboontjes.

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer