Courgettesoep met ei en geraspte kaas (lunch)

Benodigdheden:
1 ei
15 gram geraspte belegen kaas
150 ml kippenbouillon
2 takjes peterselie
kruidenzout
peper

Snijd de courgette in blokjes en bak ze 4 minuten heel zacht zonder te kleuren, schenk er de kippenbouillon en 100 ml water bij en kook de soep ca 10 minuten.
Hak de peterselie fijn, klop het ei los en voeg de peterselie toe, neem de soep van het vuur en klop direct het eimengsel er door.(de soep dan niet meer laten koken).
Breng de soep op smaak met peper en zout en bestrooi met 15 gram geraspte belegen kaas.

Eet hier nog 60 gram bruin brood bij of 60 gram bruin stokbrood.

Succes en groet Dorien.

Dit recept is van collega Marga

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer