Benodigdheden:
135 gram gehakt(heren185 gram)
1 theelepel bouillonpoeder
1 kruidenbuiltje
stukje bloemkool
100 gram champignons
100 gram wortels
100 gram prei
100 gram sperziebonen
125 gram uien
1/2 theelepel kerriepoeder
peper/zout
3dl water
Maak het gehakt aan met kerrie,peper en zout en maak er kleine balletjes van. Zet het water op met de bouillonpoeder, kruidenbuiltje, boontjes, wortels, bloemkool en uien. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes koken en voeg dan de prei, champignons en de gehaktballetjes toe. De smaak van de kerrie trekt een beetje in de soep.
Je mag er 40 gram vermicelli in doen, staat gelijk aan je aardappels, rijst of macaroni. Als je dat niet lekker vindt, mag je de vermicelli vervangen door 30 gram bruin brood.
Een lekkere soep als je op zaterdag geen tijd om te koken hebt.
Vriendelijke groet van Dorien.