Mijn vrienden en familie zijn dol op mijn sudderlappen maar ook stomverbaasd als ik ze vertel hoe ik deze bereid.
In een grote pan doe ik een zakje juspoeder met water, een flinke scheut ketjap assin, een klein blikje tomaten puree, 125 gram uien, dan heb je meteen je verplichte groenten gehad, wat laurierblaadjes en wat kruidnagels, de kruidnagels maak ik met een prikker vast aan het laurierblaadje dan vind je ze altijd terug!
Dit mengsel laat ik aan de kook komen dan leg ik de gezouten en gepeperde runderlapjes erin, breng het weer aan de kook en laat de pan zo lang mogelijk op het kleinste pitje staan.
Na een paar uur sudderen zijn de runderlapjes lekker zacht en mals, het is wat ongebruikelijk op deze manier maar als ik iedereen mag geloven…. erg lekker!!
En wat eten we erbij? Eigenlijk kan hier heel veel bij maar aardappel puree zelfgemaakt met sperzieboontjes is erg lekker maar ook krieltjes is een optie, kijk wat je lekker vind maar neem de uitdaging aan en maak deze heerlijke lapjes.
Ik lees heel graag jullie reactie hierover.
Dorien