Benodigdheden voor 10 muffins
- 150 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1tl backin van het merk Stevia
- 1 eiwit
- 300 gram banaan
- 25 gram wortel (anders wordt de muffin te zwaar)
- 150 cc hv yoghurt
- 75 gram honing (diabetes dienen zoetstof te gebruiken)
- snufje zout, snufje kaneel
- Siliconen muffin vormpjes
Bereidingswijze
- Meng bloem, bakpoeder, bak soda, eiwit en yoghurt tot een beslag en laat het onder een natte theedoek plm. 15 min staan.
- Verwarm inmiddels de oven voor op 170 graden
- Prak de bananen en rasp de wortel
- Voeg na 15 min de banaan, geraspte wortel, honing, kaneel en snufje Himalaya zout toe en spatel het
door het beslag. - Verdeel het beslag over 10 muffin vormpjes en bak ze gaar in ca. 30 minuten.
- Prik met een saté prikker om te kijken of de muffins gaar zijn.
Geniet er van!