Appeltaart

Benodigdheden:
4 zakjes melkpoeder(=ELK van campina)
240 gram bloem
2 zakjes back-inn
1 kilo goudreinetten
kaneel
snufje zout
2 theelepels vanille-aroma
zoetstof

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in schijfjes. Strooi er kaneel en zoetstof over en schud het geheel goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bloem, bakpoeder, melkpoeder, zout en kaneel in een kom en mix het geheel met 4 dl water tot een dik deeg. Doe de aroma erdoor met een beetje zoetstof. Het beslag in een springvorm van 22 cm doorsnede doen, de appels erover, dan het overgebleven deeg erop.
Dit alles 1,5 uur in de oven zetten op 175 graden.

Af laten koelen en daarna smakelijk eten….
Als U de taart in 16 stukjes snijdt dan moet U 15 gram bloem, 1/8 van je melk en een 1/2 vrucht laten staan.

Veel bak plezier,
Dorien.

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer