Andijvie stamp

Benodigdheden:
100 gram aardappels
100 gram koolrap of knolselderij
100 gram bacon(heren 150 gram)
125 gram uien(verplichte groent)
100 gram champignons
200 gram andijvie
1 dl melk
peper/ zout/ nootmuskaat.

Kook de aardappels met de knolraap of knolselderij in weinig water met een beetje zout gaar, bak de bacon in een tefalpan zonder boter, voeg de kleingesneden champignons en uien toe en laat dit 10 minuten mee bakken met de bacon.
Giet de aardappels met de knoraap(knolselderij) af, stamp dit fijn, voeg de melk toe en stamp de andijvie erdoor, schep het baconmengsel erover en maak het geheel op smaak met peper en zout.

Ipv knolselderij of kooraap kun je ook 125 gram doperwten nemen, is dan wel je verplichte groente, dus dan laat je de uien weg en daarvoor in de plaats neem je gedroogde uien van EGA.

Smakelijk eten,
Groet Dorien.

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer