Aardappelgoulash met kalkoen of kip

Benodigdheden

  • 100 gram vastkokende aardappels geschild, in blokjes
  • 75 gram ui gesnipperd (groep 1)
  • 1 rode paprika’s in blokjes
  • knoflook naar smaak
  • 135 gram kalkoenfilet in blokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • oregano
  • 100 milliliter gezeefde tomaten (pakje)
  • bouillonpoeder
  • klein scheutje magere yoghurt

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels 10 minuten voor.
  2. Bak de ui en paprika 3 minuten in een anti-aanbakpan of op het panfitvel.
  3. Voeg de knoflook toe.
  4. Schep de kalkoen erdoor en roerbak 5 minuten.
  5. Doe dan de aardappels erbij en bak ze 3 minuten mee.
  6. Voeg de paprikapoeder, oregano, gezeefde tomaten en bouillonpoeder toe.
  7. Stoof de goulash met het deksel op de pan circa 15 minuten.
  8. Roer het gerecht af en toe om. Breng de goulash op smaak met zout en peper.
  9. Neem van de warmtebron en roer de yoghurt erdoor. (Pas op met schiften).

Lekker net 100 gram gare rijst.
Je kunt ook de rijst mee bakken met het gehakt en de paprika mee vullen.

Misschien ook leuk om te lezen

Panga-pakketje

 Benodigdheden 135 gram panga-filet (heren 185 gram) 30 gram rode ui (deel verplichte groente) ½ mango 2 takjes...

Lees meer

Gehaktgoulash

Benodigdheden (4 personen) 250 gram ui (deel verplichte groente) 4 tomaten 2 rode paprika’s 2 groene paprika’s...

Lees meer