Aardappel puree uit Dijon voor 2 personen

Benodigdheden:
200 gram aardappels
3 lente uitjes
1 dl halfvolle melk
25 gram boter(gedeelte van je vet)
1 theelepel gladde Dijon moster
1/2 theelepel grove Dijon mosterd
1 eetlepel peterselie fijngehakt.

Schil de aardappels, snijd deze in stukken en kook ze gaar.
Snijd intussen de lente uitjes.
Giet de aardappels af en stamp deze met de melk en de boter, meng er dan de lente uitjes en de mosterd door.
Maak de puree op smaak met de peterselie.

Recept uit de Gelderlander, aangepast aan EGA

Erg lekker met een balletje gehakt en worteltjes.

Smakelijk eten

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer