Saus voor bij je vlees.

Benodigdheden:
125 gram uien(verplichte groente)
beetje knoflook poeder
1/4 rode paprika
1/4 groene paprika
1/4 gele paprika
mespuntje gemberpoeder
scheutje ketjap assin
peper en zout
1 dl kruidenbouillon
15 gram maizena

De paprika met de uien en de knoflook bakken zonder boter of olie, dan de bouillon, ketjap en de gemberpoeder toevoegen en als laatste binden met de maizena.
Als je het niet gebonden wil eten kun je gewoon de maizena weglaten.

Dit is alleen een basis saus die je zelf kunt veranderen met bv tomatenpuree of tomatensap, je kunt ook nog champignons of verse tomaat toevoegen.

Hierbij nog je vlees, gehakt, kip of shoarma vlees.
Dan nog je rijst of aardappels als je bij je ontbijt geen brood gegeten hebt.

Succes en smakelijk eten.
Dorien.

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer