Benodigdheden:
1 chinese kool
200 gram gare mihoen
1 teentje knoflook
270 gram gehakt(rauw)
1 blikje tomatenpuree
beetje sambal
peper en zout
beetje koriander
Buitenste bladeren van de kool verwijderen, 8 bladeren loshalen, in een grote pan water aan de kook brengen en de koolbladeren koken tot ze zacht zijn. In de vergiet uit laten lekken.
De mihoen wellen in kokend water, de oven voorverwarmen op 180 graden.
De knoflook pellen en snipperen, de koekenpan verwarmen en het gehakt rul bakken, knoflook, tomatenpuree en de sambal erdoor roeren en 2 minuten meebakken.Nog wat fijngesneden kool toevoegen en meebakken(heb je meer hoeveelheid).
Alles op smaak brengen met peper en zout en wat koriander erdoor mengen.
De koolbladeren droog deppen en vullen met het mengsel, even vastzetten met een prikker.
Dit nog 20 minuten in de oven.
Je mag ook de gare mihoen fijnsnijden, door het gehakt mengsel doen en de bladeren mee vullen.
Dorien.
Recept van AH.
Gegeten en veranderd door Jenske