Aspergesalade met ham en ei als lunch

Benodigdheden:
asperges in kleine stukjes gesneden(200 gram)
25 gram ham(de helft van je broodbeleg)
1 hardgekookt ei(de andere helft)
25 gram bosui(groep1 groente)
15 gram mayonaise(deel van je vet)
mespuntje mosterd
15 gram biogarde yoghurt
bieslook en een paar paprikastukjes
peper en zout(het lekkerst is kruidenzout)

De asperges schillen en stukjes snijden en koken in water en zout.

De ham, paprika, ei, bieslook en bosui fijn snijden en goed mengen.

Op smaak brengen met peper, zout, mosterd, biogarde en mayonaise.

Je kunt het nog extra garneren met sla en tomaat.

Als je het teveel werk vind mag je ook asperges uit blik( maar….is niet zo lekker!!)

Dorien

Misschien ook leuk om te lezen

krentenbollen EGA

Benodigdheden: 45 gram bruin broodmix, 15 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 gram magere kwark en 25 gram rozijnen Maak...

Lees meer

Asperge – kaas soep

Benodigdheden: 15 gram roomboter 15 gram bloem 150 cc tuinkruiden bouillon 6 asperges ( schillen en even koken en...

Lees meer