Zuurkool uit de wok voor 4 personen

Benodigdheden:
500 gram zuurkool
400 gram magere spekblokjes
1 teentje knofloo(voor wie wil)
250 gram uien(gedeelte verplichte groenten)
1 zure appel
Provencaalse kruiden
cajun kruiden
400 gram gare aardappels

De zuurkool 20 minuten koken en uit laten lekken in de vergiet.
De uien grof snipperen
De knoflook fijn snijden of persen

Bak de spekjes lichtbruin in de wok, voeg de uien toe met de knoflook en de kruiden.
Schep alles goed door elkaar en voeg 1dl kokend water toe.
Leg de deksel op de pan en laat het 15 minuten sudderen.
Spreid de zuurkool uit over het vlees en schep alles weer goed om.
Doe de plakjes voorgekookte aardappel er boven op en laat alles nog even staan om goed door te warmen.
Rasp de appel en schep deze door het gerecht.

Smakelijk eten.

Dorien

Written by

8 Comments to “Zuurkool uit de wok voor 4 personen”

  1. perlolo schreef:

    Ik heb m vandaag gemaakt en vond m echt kei lekker!
    En makkelijk te maken.
    Gr Loes

  2. Dorien Vernooij schreef:

    Leuk om te lezen, ik vind deze zuurkool zelf ook erg lekker

  3. Dorien Vernooij schreef:

    Leuk te lezen Loes, en leuk dat je het probeert, ik heb nu vandaag 15 november er een heerlijk recept met runderlapjes erop gezet, de moeite waard om te proberen, fijn weekend Dorien

  4. loesje58 schreef:

    Dit zuurkoolrecept is zeker lekker !!! Een echte aanrader.
    Zo is gezond eten geen straf 😉
    Smakelijk, Loes K (Nijmegen)

  5. Dorien Vernooij schreef:

    Dank je wel Loes, fijne dagen en tot januari

  6. Karin geurts schreef:

    Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt, en vond het erg lekker

  7. dinydebruin schreef:

    Diny de Bruin

    heb dit recept al een paar gemaakt, heerlijk. Zelfs man en zoon vinden het lekker.

  8. bertneijenhuis schreef:

    Hallo Dorien,

    Heerlijk recept mmmmmm

    groet Marion van Loo

Laat een reactie achter

U moet ingelogged zijn om een reactie achter te laten.